Universiteit Utrecht gaat eerste generatie studenten helpen

 16/02/2023

Studenten die als eerste gaan studeren in hun gezin of familie moeten vaak zelf van alles uitzoeken, zoals hoe de cultuur in elkaar steekt bij het universitaire onderwijs. Zij hebben vaak geen broers, zussen of ouders die hen hierbij kunnen helpen. Om deze studenten te helpen lanceert Universiteit Utrecht (UU) het programma University Pioneers Community.

Universiteit Utrecht gaat eerste generatie studenten helpen

University Pioneers Community

De community moet het voor eerste generatie studenten makkelijker maken om hun draai te vinden op de universiteit. Binnen de community wordt ervan uitgegaan dat eenieder andere behoeftes, en vandaar dat er ook van alles wordt aangeboden. Zo wordt onder andere mentoring, sociale activiteiten en panelgesprekken aangeboden aan de studenten binnen deze community.

Studenten

De community krijgt vooralsnog vele positieve reacties. Sommige studenten hebben dit veel eerder nodig gehad, waardoor hun schoolperiode gemakkelijker had verlopen. De bedenker van de community had zelf ook altijd last van het probleem dat hij zijn draai moeilijk kon vinden. Hij is daarom blij dat hij op deze manier velen andere studenten kan helpen.

Gerelateerd nieuws

Mbo’ers zijn vanaf dit schooljaar ook welkomen bij Utrechtse studentensportverenigingen

Lees dit bericht

Een stukje Domtoren in je eigen huis

Lees dit bericht

Studentenclubs in Utrecht zetten zich in tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag

Lees dit bericht