Utrechtse studenten werken mee aan Bijenkorf-expositie

 15/04/2021

Een bijzonder beeld waant zich binnenkort in de Bijenkorf-expositie. En dat bijzondere beeld zal niet voor iedereen merkbaar zijn, maar voor een select groepje studenten zeker wel. Studenten van de studie mbo Shoe developer van de Dutch Shoe Academy hebben meegewerkt aan een expositie genaamd ‘In de Maak’.

Meewerken aan Bijenkorf-expositie | Kamerhuur Utrecht

De modetentoonstelling reist langs maar liefst zeven Bijenkorf-filialen, die coronaproof te bewonderen is voor het belangstellende publiek. Docente Liesel Zwart van de Shoe Acadademy is lyrisch: “In 2020 bestond de Bijenkorf 150 jaar. Studenten Shoe developer hebben - in opdracht van de Bijenkorf - witte replica’s van schoenen gemaakt die in deze periode zijn verkocht. Andere jonge ontwerpers en studenten gingen aan de slag met de kleding. Hiermee brengen zij het ambachtelijke maakproces van kleding en schoenen onder de aandacht.”

Apoo Mustafa, student Shoe developer en daardoor onderdeel van het project, vertelt het volgende: “Met dit project heb ik extra ervaring op kunnen doen met het maken van verschillende soorten modellen schoenen. Mooi om ons werk straks in de Bijenkorf terug te zien.” Student Wout de Goot is ook enthousiast: “Vanwege de invloed van corona op ons lesprogramma hadden wij helaas onvoldoende tijd om de gehele schoen te maken. Anders zouden we vertraging oplopen. Gelukkig kregen we hulp van oud-studenten. En dit gaf ons nog extra uitdaging; we werkten met meerdere Shoe developers aan één schoen. ‘”Opdrachten zoals deze dragen bij aan de professionalisering van onze studenten. Met échte opdrachten uit het bedrijfsleven doen studenten unieke contacten in de branche op. Zo zijn oud-studenten terechtgekomen bij grote merken zoals Nike, Lagerfelt, Durea en Adidas.”

Het hele interview inclusief de data lees je in het Utrechts Stadsblad.

Gerelateerd nieuws

Marcel van Hooijdonk ziet trend: ‘Thuisstudeerders hebben behoeften aan sociaal contact’

Lees dit bericht

Steeds meer plekken in Utrecht worden rookvrij

Lees dit bericht

Informaticastudent bedenkt virtuele oplossing voor Centraal Museum

Lees dit bericht