Utrechtse studenten over fysiek onderwijs: waarom niet in de Jaarbeurs?

 02/10/2020

Studenten uit Utrecht eisen dat ze fysiek onderwijs krijgen. De studenten zitten al maanden thuis en de kwaliteit van het onderwijs gaat er niet op vooruit. Dit heeft gevolgen voor de studievoortgang, maar ook zeker voor het sociale aspect waar zij nu te kort komen. "Onderwijs is meer dan alleen maar het behalen van je studiepunten", aldus Stan Liebrand, student Natuurkunde aan de Universiteit van Utrecht.

“Dit is waar ik nu het meeste van mijn tijd spendeer", vertelt Stan over zijn kamer met hoogslaper. De krappe werkplek is volgens hem "pure noodzaak". "Want met het bed en de kast was er verder geen ruimte meer."

"Het bureau is eigenlijk te laag. Als ik naar het scherm van mijn laptop kijk, krijg ik last van m'n nek. De plek verhogen is geen mogelijkheid", legt Stan uit. Hij zit nu al bijna met zijn hoofd tegen de onderkant van de hoogslaper aan. En Stan heeft het dan nog goed voor elkaar. Hij kent ook genoeg andere studenten die helemaal geen studeerplek hebben. Zij volgen hun colleges noodgedwongen vanuit de gezamenlijke huiskamer bijvoorbeeld.

"We willen weer fysiek les krijgen. We denken dat dat de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt." Op dit momenten zijn de studenten nauwelijks welkom op school. "Op de universiteit is de regel dat dertig procent van de ruimte gebruikt wordt. En ze proberen één keer per week fysiek onderwijs aan te bieden."

 

Lees het hele verhaal van RTV Utrecht hier.

Gerelateerd nieuws

Mogelijk overdekte sportplekken | Marcel van Hooijdonk Utrecht

Lees dit bericht

Utrechtse studenten werken mee aan Bijenkorf-expositie

Lees dit bericht

Speciale bierwagen moet Utrecht bevoorraden

Lees dit bericht