Utrechtse studenten niet eens met compensatie leenstelsel

 23/02/2023

In Utrecht zijn de studenten niet blij met debat over de basisbeurs in de Tweede Kamer. De studenten zijn zeer te spreken over het afschaffen van het leenstelsel en de herinvoering van de basisbeurs. Toch zijn zij het niet eens met de compensatie van 1400 euro die zij krijgen en de hoogte van de basisbeurs.

Compensatie leenstelsel niet genoeg | Kamerhuur Utrecht

Basisbeurs

Studenten die nog bij hun ouders wonen zullen 110 euro krijgen, waar uitwonende studenten juist weer 275 euro krijgen. Ondanks de hevige inflatie die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden in Nederland zijn deze bedragen bijna niks veranderd met de basisbeurs van 2015. Vele studenten uitten de onvrede over deze bedragen.

Compensatie

Dankzij het leenstelsel zijn er vele studenten die 10.000 tot 100.000 euro aan schuld hebben opgebouwd. De 1400 euro zij ter compensatie krijgen vinden zij dan ook maar een zoethoudertje. Die 1400 helpt namelijk bij lange na niet bij de hoge schuld die zij de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Vanaf het volgende studiejaar zal de basisbeurs weer ingaan voor studenten.

Gerelateerd nieuws

Utrecht heeft geen geld voor de energietoeslag voor studenten

Lees dit bericht

Als fietser sneller door het verkeer rijden aan de hand van een app

Lees dit bericht

Utrechtse studenten in Stadion Galgenwaard

Lees dit bericht