Utrechtse studenten in Stadion Galgenwaard

 10/09/2020

Om 9.15 uur 's ochtends kwamen ze het Galgenwaard-stadion binnen, zo stil als je daar zelden ziet. Ze dronken koffie en aten een appel, gingen zitten op gepaste afstand en een rij van elkaar. We hebben het over 220 derdejaars studenten van de School of Design and Engineering, die het "Today's Quest Project" starten.

Terwijl het lichtjes regent heet hun docent Johan van Rijsbergen ze welkom, zijn stem galmend over het voetbalveld. “Vragen mogen jullie straks stellen”, legt hij uit. “Via Teams”, sluit hij af. Microsoft Teams wordt veelvuldig gebruikt onder studenten en docenten in coronatijd. Het is een paar seconden stil wanneer hij de microfoon met een doekje ontsmet en vervolgens het woord geeft aan Joost Broerse, commercieel directeur en oud-voetballer van FC Utrecht.

Broerse is blij dat in zijn tijd de nieuwste technologische snufjes nog niet bestonden in het voetbal. Het zou hem een aantal extra rode kaarten hebben opgeleverd. Verder uit hij zijn frustratie over het niet doorgaan van de wedstrijd tegen AZ, ondanks alle inspanningen tegen besmettingsgevaar, die door de KNVB werd afgeblazen. “Op het gebied van communicatie kan de bond nog wel wat leren”, verklaart hij.

Het duel met AZ werd op het laatste moment afgeblazen door de voetbalbond. Reden? AZ vroeg extra rusttijd om zich voor te bereiden op het treffen met Dynamo Kiev in de Champions League. Begrijpelijk? Ja. Alleen de timing was op zijn zachtst gezegd ongelukkig. AZ wist al enkele weken waar het aan toe was en drong pas later aan op uitstel van de wedstrijd. FC Utrecht was not amused toen het hoorde dat het treffen met AZ, slechts enkele dagen voor aanvang, werd uitgesteld.

Broerse vervolgt: “Je kunt de beste spelers hebben, maar communicatie is waar het om gaat. Bevraag de ander. Hoe sta jij in het leven? Hoe wil je dat ik met je omga? En heel belangrijk: laat niet bij de eerste de beste tegenslag je kop hangen en zoek niet meteen een ander team.”

Bekijk het hele artikel hier.

Gerelateerd nieuws

Mogelijk overdekte sportplekken | Marcel van Hooijdonk Utrecht

Lees dit bericht

Skypen met eenzame doven en slechthorenden: Utrechtse studenten doen het

Lees dit bericht

Afgestudeerde HKU-studenten verzorgen gratis expositie in voormalig pand Broese

Lees dit bericht