Utrecht gaat zich meer richten op de mentale gezondheid van studenten

 09/02/2023

Medio mei zal gemeente Utrecht een campagne lanceren waarin zij zich gaan richten op de mentale gezondheid in de stad. Deze campagne richt zich met name op studenten en scholieren waarbij de mentale gezondheid momenteel onder druk staat, door zaken als zorgen voor de toekomst of een bepaalde prestatiedruk. Deze resultaten komen voort uit de Utrechtse Gezondheidsmonitor.

Utrecht richt zich op mentale gezondheid studenten

Landelijke week mentale gezondheid

Wanneer in mei de landelijke week van de mentale gezondheid van start gaat, zal ook deze campagne van Utrecht online gaan. Bij de campagne wordt iedereen betrokken volgens de gemeente, zowel ouders als studenten en jongeren. In deze week zal ook een faalfestival plaats vinden waar tegenslagen worden omarmd. Hoe de rest van de week ingedeeld wordt met activiteiten in Utrecht is nog niet bekend.

De gemeente

De gemeente Utrecht is momenteel al hard bezig met het verbinden van mensen op allerlei diverse manieren. De week van de mentale gezondheid draagt hier alleen maar extra aan bij. Ook is er in Utrecht een bepaald gedrag gereserveerd om de negatieve effecten van de pandemie te beperken voor jongeren en kinderen.

Gerelateerd nieuws

Hackende Utrechtse student opgepakt

Lees dit bericht

Utrechtse studenten niet eens met compensatie leenstelsel

Lees dit bericht

Scholieren komen bij een op het Jaarbeusplein in Utrecht voor klimaatprotest

Lees dit bericht