Universiteit Utrecht wil investeren in Kunstmatige Intelligentie

 17/10/2019

De Universiteit van Utrecht wil meer studenten voor de studierichting Kunstmatige Intelligentie, ofwel Artificial Intelligence. Op dit moment zijn er 150 plaatsen, maar dit moeten er in de toekomst dus meer worden. De universiteit is voornemens de komende vier jaar drie miljoen euro extra te investeren in onderzoek en onderwijscapaciteit.

Het is niet bekend om hoeveel extra opleidingsplaatsen het gaat, vervolgt de Universiteit Utrecht in een nieuwsbericht. In januari van dit jaar kampte de universiteit met een te hoge aanvraag (323) ten opzichte van het aantal beschikbare plaatsen (150).

Rector Henk Kummeling erkent dat de ontstane situatie onwenselijk is. Zeker omdat het gaat om een opleiding waar veel vraag naar is in de arbeidsmarkt. “Ai (Artificial intelligence, red.) is een focusgebied van de Universiteit Utrecht en potentieel een belangrijk element in de samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven en Wageningen University & Research”, aldus Kummeling. Mede daarom hoopt de rector snel te kunnen groeien.

In de komende vier jaar zal dus drie miljoen euro extra geïnvesteerd worden. “De helft van het geld wordt besteed om de onderwijscapaciteit te vergroten. De andere helft wordt besteed aan extra onderzoekstijd voor het personeel.”

De universiteit hoopt in de nabije toekomst meer informatie te hebben over het proces.

Gerelateerd nieuws

Het Nederlands film festival in Utrecht

Lees dit bericht

Studentenclubs in Utrecht willen een einde maken aan seksueel grensoverschrijdend gedrag

Lees dit bericht

Informaticastudent bedenkt virtuele oplossing voor Centraal Museum

Lees dit bericht