Studentenvereniging Veritas uit Utrecht in opspraak na lekken van teksten

 14/12/2022

Afgelopen week is de studentenvereniging Veritas in opspraak gekomen nadat er verschillende vrouwonvriendelijke teksten zijn gelekt. De jaarclub heeft deze teksten rondgestuurd en hiertegen heeft het bestuur van de vereniging nu maatregelen aangekondigd.

Studentenvereniging in opspraak | Kamerhuur Utrecht

Maatregelen Veritas

Het bestuur van Veritas wil op een gepaste manier gaan reageren tegen de jaarclub die deze teksten heeft gelekt. Om juiste beslissingen te maken hebben zij ook een aantal leden van de jaarclub op het matje geroepen voor een verantwoording. Op deze manier kan het bestuur van Veritas de juiste stappen nemen tegenover de mensen die deze teksten hebben gelekt.

Klein deel

Veritas neemt daarnaast ook volledig afstand van alle teksten die zijn uitgesproken. Zij melden dat dit maar een kleine club is binnen Veritas. Er wordt nu op een juiste manier opgetreden richting deze kleine club. Uiteraard is er geen plek voor de teksten die zijn uitgesproken binnen deze studentenvereniging geven zij aan. De vele reacties vanuit de leden binnen de studentenvereniging lieten merken dat zij even geschrokken waren als het bestuur van de teksten.

Gerelateerd nieuws

Universiteit Utrecht wil investeren in Kunstmatige Intelligentie

Lees dit bericht

De groeicijfers van Utrecht in 2022

Lees dit bericht

1600 nieuwe studentenwoningen aan de Archimedeslaan in Utrecht

Lees dit bericht