Sobere introductieweken voor studenten van Hogeschool Utrecht

 14/09/2021

Voor de studenten van de Hogeschool Utrecht (HU) golden verschillende strenge regels tijdens de introductieweken. Geen overnachtingen, feestjes of alcohol. De studenten van de HU balen, voor hen is de introductietijd heel eenvoudig en saai verlopen.

Sobere introductieweken voor studenten van de Hogeschool Utrecht

Studenten van de Universiteit Utrecht mochten in tegenstelling tot de HU wel overnachten en alcoholische dranken nuttigen. Hierdoor besloten de leerlingen van de HU te demonstreren, zittend op een kratje op het regenboogfietspad in Utrecht Science Park. Dit ‘kratzitten’ wordt vaker onder studenten gedaan, hier worden de biertjes uit het krat opgedronken. Op deze manier probeerde ze duidelijk te maken dat de HU regels had die te streng waren.

Tijdens het protest kwamen de studenten erachter dat het College van Bestuur van de Hogeschool Utrecht in een hotel zat. In dit hotel hielden ze een overnachting met alcohol. Dit was nu juist net hetgeen wat de studenten is afgenomen door het College van bestuur, waardoor de woede onder hen alleen maar groter werd op het regenboogfietspad. Het doel van de demonstrerende studenten was om tot een gesprek te komen samen met het College van Bestuur maar hier zijn tot nu toe nog geen concrete plannen voor gemaakt.

Gerelateerd nieuws

Er is opnieuw gestaakt in het openbaar vervoer in verschillende gemeentes van Utrecht

Lees dit bericht

De beste bijbanen voor studenten uit Utrecht

Lees dit bericht

Studentenclubs in Utrecht zetten zich in tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag

Lees dit bericht