Steeds meer plekken in Utrecht worden rookvrij

 08/10/2021

Een sigaretje opsteken in Utrecht wordt op steeds minder plekken normaal. Recent is bekend gemaakt dat er niet meer gerookt mag worden in en nabij musea. Na de ziekenhuizen, de zwembaden, de stations en een deel van Utrecht Science Park volgt nu dan dus ook de musea in Utrecht.

Het Centraal museum, Het Nijntje museum, het Spoorwegmuseum en het Musuem Speelklok zijn een aantal musea die rookvrij zijn geworden in Utrecht. Deze musea wil ervoor zorgen dat kinderen niet in contact komen met sigarettenrook. Van de vier grootste steden van Nederland is Utrecht de eerste met een verstrekkend rookverbod. Utrecht kijkt er naar uit om in 2035 volledig een rookvrije generatie te creëren.  Verwacht wordt dat er de komende tijd daarom nog meer openbare plekken rookvrij zullen worden. Momenteel kent Utrecht al 318 rookvrije plekken.

Volgens de Volksgezondheidsmonitor Utrecht blijkt dat er steeds minder Utrechtse volwassenen roken. In 15 jaar tijd is het percentage dat rookt tussen 19 en 64 jaar namelijk met 13 procent afgenomen. Dit klinkt al snel best veel maar afgelopen jaar is bekend gemaakt dat er alsnog 24 procent van de mannen rookt en 17 bij de vrouwen.

Gerelateerd nieuws

Waarschuwingen van gemeente Utrecht voor coronavirus

Lees dit bericht

Universiteit Utrecht wil investeren in Kunstmatige Intelligentie

Lees dit bericht

Sobere introductieweken voor studenten van Hogeschool Utrecht

Lees dit bericht