Oproep aan gemeente Utrecht: steun alternatieve introductie voor studenten

 17/06/2020

De Utrechtse gemeenteraad roept de gemeente op om het initiatief te steunen voor een alternatieve introductie tot het studentenleven. De raad vindt het van belang dat nieuwe studenten op een goede manier geïntroduceerd worden in de stad. Dat schrijft het DUIC.

Het coronavirus gooit dit jaar roet in het eten: geen introductie voor studenten zoals zij dit gewend zijn. Toch is het van groot belang dat studenten een alternatieve introductie krijgen aangeboden, aldus de gehele Utrechtse raad.

De partijen hechten met name waarde aan het sociale aspect: het ontmoeten van andere studenten en het voorkomen van sociaal isolement. Tegelijkertijd vraagt het organiseren van een alternatieve introductietijd veel verantwoordelijkheid. De fracties roepen de gemeente daarom op om de initiatieven te ondersteunen.

Studentenverenigingen

De politiek vraagt de gemeente mee te denken met studentenverenigingen die met alternatieve ideeën op de proppen komen. Daarnaast is er de wens voor een centraal contactpersoon, waar men bij terecht kan.

Daarnaast zal de introductie ook langer duren, zodat studenten niet massaal tegelijkertijd aanwezig zullen zijn. Tot slot willen de partijen weten of de ‘logeerprojecten’ nog mogelijk zijn: introductiestudenten die logeren bij andere Utrechtse studenten. Dat vraagstuk moet later beantwoord worden.

Gerelateerd nieuws

Studenten in protest tegen het leenstelsel: “Niet mijn schuld!”

Lees dit bericht

Afgestudeerde HKU-studenten verzorgen gratis expositie in voormalig pand Broese

Lees dit bericht

Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht verlengen thuisonderwijs

Lees dit bericht