Ontheffing voor Utrechtse studentenverenigingen

 27/08/2020

Verschillende Utrechtse studentenorganisaties in Utrecht hebben ontheffing gekregen voor de noodverordening, waardoor er toch activiteiten plaats kunnen vinden. Daardoor is er alsnog toestemming om de introductie fysiek plaats te laten vinden.

Het coronavirus heeft het originele programma van de introductie flink in de war geschopt. Waar studenten onder normale omstandigheden kennismaken met het hebben en houden van de hele stad, zijn zij nu beperkt tot slechts een minimum. Introducties worden veelal online georganiseerd en áls deze dan toch fysiek zijn, is dit vaak in kleine groepen en voor een beperkte tijd. Dit alles om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Gebaat bij introductie

Dankzij de ontheffing mogen er toch deels bijeenkomsten plaatsvinden. Dat is belangrijk voor de studenten, die gebaat zijn bij een sociaal vangnet ten tijde van de studie. Met name niet-Utrechters en internationale studenten kunnen zich eenzaam voelen in de Domstad. Er gelden echter wel een aantal regels: er mogen niet te veel mensen aanwezig zijn en daarnaast geldt er een alcoholverbod. Om uiterlijk 22.00 uur moet de activiteit afgelopen zijn.

Meerdere ontheffingen

Onder meer het Utrechts Studenten Corps, Juridisch Studentenverenigingen te Utrecht, UVSV / NVVSU, Erasmus Student Network, diverse opleidingen van Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht hebben een ontheffing gekregen.

Gerelateerd nieuws

Samenwonende studenten tóch geen huishouden

Lees dit bericht

Goud voor Utrechtse student op kampioenschap Skills Heroes

Lees dit bericht

Marcel van Hooijdonk ziet trend: ‘Thuisstudeerders hebben behoeften aan sociaal contact’

Lees dit bericht