Inchecken met een betaalpas of creditcard voor het openbaar vervoer

 15/08/2022

NS gaat een proef houden met een aantal deelnemers die vervolgens niet meer kunnen inchecken met de ov-chipkaart. Zij moeten namelijk inchecken met een eigen (digitale) betaalpas. NS wil op deze manier het gemakkelijker maken voor mensen om met het openbaar vervoer te reizen.

Nieuwe proef van NS | Kamerhuur Utrecht

Een treinkaartje kopen zal net zo gemakkelijk zijn als het betalen van de boodschappen. Voor een treinkaartje hoef je dankzij dit experiment namelijk niet meer langs een kaartautomaat, maar direct richting de trein wat ook weer veel tijd bespaart.

Gemak

Heel het experiment draait om het gemak van de klant. Door direct met een betaalpas in te kunnen checken hoef je voor de treinen geen kaartjes meer te kopen. Hier kan veel tijd op worden bespaard en het werkt zeer eenvoudig. Ook met de betaalpas die op jouw telefoon of smartwatch staat kan jij zeer eenvoudig inchecken, om vervolgens de trein op tijd te halen.

Experiment

Vanaf 29 augustus gaat het experiment beginnen en dan moet na een maand blijken of dit idee succesvol is of niet. De reizigers die hieraan meedoen moeten treinkaartjes kopen zonder korting, maar mogen dankzij hun deelname wel in de eerste klas zitten.

Gerelateerd nieuws

Universiteit Utrecht draagt bij aan schone reizen

Lees dit bericht

Studenten van Hogeschool Utrecht zijn niet getroffen door hack

Lees dit bericht

Universiteit Utrecht wil investeren in Kunstmatige Intelligentie

Lees dit bericht