1600 nieuwe studentenwoningen aan de Archimedeslaan in Utrecht

 02/02/2023

Al diverse jaren wordt er geschreven over de nieuwe studentenwoningen die in de Archimedeslaan moeten komen, terwijl het schoolgebouw op die plek nog steeds overeind staat. Dit gebouw staat al sinds 2019 leeg en zou plaats maken voor nieuwe woningen, die er binnenkort uiteindelijk zullen komen.

Nieuwbouwplannen Archimedeslaan | Kamerhuur Utrecht

Tijdelijke woningen

Sinds 2007 woonden er al enkele honderden studenten tijdelijk in het schoolgebouw wat er al stond. Deze hebben in 2019 allemaal het gebouw moeten verlaten omdat er plek gemaakt moest worden voor de sloop en nieuwbouw. Vooralsnog staat het gebouw al vier jaar leeg en zijn er alleen nog maar plannen gemaakt wat er gebeurt moet worden met de plek.

Reden van vertraging

Tijdens de nieuwbouwplannen is er rekening gehouden met onder andere het tracebesluit A27/A12 Ring Utrecht. Dit project heeft alleen te maken met een flinke weerstand waardoor het al een aantal jaren kampt met diverse problemen. Zodra dit plan niet wordt ondernomen zullen de nieuwbouwplannen ook niet uitgevoerd worden vanwege te veel geluidsoverlast. Het tracebesluit zorgt onder andere voor het verdwijnen van een bepaalde weg en het plaatsen van een geluidswal.

Gerelateerd nieuws

Kennismaken met je studentenstad in coronatijd: zo doe je het

Lees dit bericht

Ontheffing voor Utrechtse studentenverenigingen

Lees dit bericht

Utrecht treedt op tegen spookstudenten

Lees dit bericht