Mogelijk overdekte sportplekken | Marcel van Hooijdonk Utrecht

 12/02/2021

Er komen in Utrecht mogelijk overdekte sportplekken voor studenten. Zo kunnen jongeren toch nog -in de buitenlucht welteverstaan- veilig sporten. Men kan er bijvoorbeeld kickboksen of bootcampen, zolang de coronacrisis duurt. Wethouder Eelco Eerenberg is enthousiast: “In overleg met Sport Utrecht gaan we kijken wat er mogelijk is.”

Mogelijk overdekte sportplekken | Marcel van Hooijdonk Utrecht

Jongeren onder de 18 jaar zijn op dit moment een vreemde eend in de bijt: zij mogen wél sporten in teamverband in de buitenlucht. Jongeren die deze leeftijd gepasseerd zijn vallen tussen wal en schip. Daarvoor komt nu in de vorm van overdekte sportplekken mogelijk een oplossing: locaties waar er tijdens het winterse weer sporten als basketbal en voetbal uitgeoefend kan worden.

Amsterdam als voorbeeld

Sporters en clubs zoeken momenteel zelf naar oplossingen, maar die zijn niet altijd voor handen. Een actievere rol vanuit de gemeente is daarom gewenst. D66 vindt daarom dat de gemeente sporters op korte termijn tegemoet moet komen, net als in Amsterdam gebeurt. Daar wordt op dit moment al gesport zoals in dit artikel beschreven wordt.

Bij het beantwoorden van deze vragen zei wethouder Eerenberg dat hij “dit initiatief met belangstelling opmerkt”. De vraag is echter of het gaat lukken. Zo is het volgens congreslid wethouder cruciaal dat er op sommige plekken voldoende financiële ruimte is, terwijl gemeenten vertrouwen op andere plekken waar ze zich willen organiseren.

Gerelateerd nieuws

Studentenverenigingen Utrecht zetten zich in voor stamceldonatie

Lees dit bericht

Utrechtse studenten werken mee aan Bijenkorf-expositie

Lees dit bericht

Speciale bierwagen moet Utrecht bevoorraden

Lees dit bericht