Marcel van Hooijdonk ziet trend: ‘Thuisstudeerders hebben behoeften aan sociaal contact’

 18/11/2020

Het is een veelvoorkomend probleem in coronatijd: studenten hebben weinig sociaal contact. Tenminste, in fysieke lijve. Online gaat alles als een trein, maar dat wilt niet zeggen dat eenzaamheid niet op de loer ligt. Marcel van Hooijdonk onderstreept dat. “Onze studenten hebben behoeften aan sociaal contact.”

Marcel van Hooijdonk ziet trend: ‘Behoeften aan sociaal contact'

Fijne woonruimtes

Ook in Utrecht zitten studenten opgesloten in hun kamer of appartement. “Het zijn fijne woonruimtes, maar niet om 24 uur per dag in opgesloten te zitten”, vertelt Marcel van Hooijdonk. De huisbaas heeft zelf ook meerdere panden die hij verhuurd aan studenten. “Deze zijn ideaal om grote delen van je tijd in te spenderen, maar je hebt simpelweg ook de drang om de buitenlucht op te zoeken.”

Werkplek

Ten tijde van online les, zitten studenten achter de keukentafel te studeren. Soms zelfs met de laptop op schoot, zittend op de bank. Het zijn niet de meest ideale situaties en leveren vaak fysiek ongemak op. “Studenten moeten waken dat ze niet overspannen raken of fysieke ongemakken gaan ervaren”, stelt Marcel van Hooijdonk. “Het is oppassen geblazen. Ik raad studenten daarom aan er het beste van te maken. En indien mogelijk: investeren in een fijne werkplek. Dat helpt enorm.”

Marcel van Hooijdonk: ook in Amsterdam en Leiden

Van Hooijdonk verhuurt naast Utrecht ook kamers en twee- en driekamerappartementen in Amsterdam en Leiden. Op zoek naar een woonruimte, maar deze nog niet gevonden? Wellicht vind je in één van deze steden een potentiële woonplek. Meer aanbod zien? Dat kan via onze website: www.vanderhuizen.com

Gerelateerd nieuws

Utrecht mag opnieuw het Beachvolleybaltoernooi King of the Court organiseren

Lees dit bericht

Speciale bierwagen moet Utrecht bevoorraden

Lees dit bericht

De beste bijbanen voor studenten uit Utrecht

Lees dit bericht