Scholieren komen bij een op het Jaarbeusplein in Utrecht voor klimaatprotest

 15/10/2021

Verschillende belanghebbers en scholieren zijn bijeengekomen op het Jaarbeusplein om hier te protesteren tegen het klimaatbeleid wat er momenteel is. Er wordt volgens deze mensen te weinig gedaan aan de klimaatverandering. Met deze actie zetten ze zichzelf in om ervoor te zorgen dat er meer gedaan wordt aan het klimaat.

Recent is er een rapport van het wetenschappelijk klimaatpaneel IPCC uitgekomen waaruit blijkt dat het tijd is voor enorme veranderingen volgens de studenten. De aarde warmt in een super snel tempo op, de 1,5 graad grens kan al binnen 20 jaar worden overschreden. Het gevolg hiervan is dat de zeespiegel stijgt omdat er verschillende ijskappen aan het smelten zijn.

Het protest is georganiseerd door de scholierenbeweging Fridays for Future. Deze beweging zet zich al 3 jaar in voor het klimaat. Fridays for Future streeft op een leefbare en rechtvaardige wereld voor iedereen. Door middel van staken willen ze het klimaat er bewust van maken dat het nu echt tijd is voor verandering omdat het anders te laat komt.

6,8 miljard

Voor het klimaatbeleid is maar liefst een bedrag van 6,8 miljard gereserveerd. Maar door de scholieren wordt dit niet gezien als genoeg. Het is tijd voor extreme veranderingen en die kunnen niet gedaan worden met dit bedrag. Vandaar dat de mensen 24 september op het Jaarbeusplein liepen met verschillende borden waar bijvoorbeeld op staat: ’een toekomst zonder dromen, dat kunnen we voorkomen’.

Gerelateerd nieuws

Ontheffing voor Utrechtse studentenverenigingen

Lees dit bericht

Studentenhuisfeest in Utrecht, maar dan via livestream

Lees dit bericht

Sobere introductieweken voor studenten van Hogeschool Utrecht

Lees dit bericht