Kennismaken met je studentenstad in coronatijd: zo doe je het

 28/08/2020

De introductieweek staat op het punt van start te gaan óf is zelfs al in volle gang. Fysiek aanwezig zijn tijdens introductie zit er niet altijd in, maar dat betekent niet dat dat ten koste moet gaan van de kennismaking met de stad. Hoe krijg je toch een goed beeld van de plek waar je gaat studeren?

Creatief denken. Dat is één van de pijlers tijdens het ‘nieuwe normaal’. Althans, voor nu is het even normaal. Studenten kunnen niet wachten om weer terug te gaan naar het oude leven maar moeten voor nu het doen met de alternatieve levenswijze. Door creatief om te gaan met de maatregelen en deze dus vooral in acht te nemen, is er toch een hoop mogelijk.

‘Gewoon doen’

“Wat kan wel en wat kan niet?” Dat is een vraag die Vito Winckens zich hardop stelde tegenover Bron Fontys, het online nieuwsbulletin van de voormalige hogeschool van Winckens. “Ik dacht als ik dit toch ga doen, dan kan ik net zo goed bij alle zeven langsgaan”, aldus de voormalig student over het filmen van alle locaties waar Fontys zich gevestigd heeft.

Uitnodigen

Vito en zijn team lieten zich in deze steden uitnodigen door studenten die meer wilden vertellen over hun opleiding en hen meenamen naar de leukste plekken van hun stad. Ook waren er straatinterviews: wat vinden de inwoners van al die studenten in hun stad?

 

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het hier.

Gerelateerd nieuws

Mogelijk overdekte sportplekken | Marcel van Hooijdonk Utrecht

Lees dit bericht

Universiteit Utrecht wil investeren in Kunstmatige Intelligentie

Lees dit bericht

Utrechtse studenten over fysiek onderwijs: waarom niet in de Jaarbeurs?

Lees dit bericht