Een nieuwe actie in Utrecht voor mensen met een oude fiets

 01/10/2021

Sinds een korte tijd kan iedereen zijn oude fietsen inleveren op 4 plekken in Utrecht. Deze actie is gestart zodat alle fietsjes die stof staan te verzamelen kunnen worden opgeknapt en door verkocht aan mensen met een laag inkomen. De actie is een initiatief van Heel Utrecht Fietst die een samenwerking is aan gegaan met verschillende partijen op het gebied van fietsen en bewegen

‘In een mooie fietsstad als Utrecht zijn er helaas mensen met geen fiets, daarom is deze actie hard nodig’ legt Peter van Bekkum van de Fietersbond Utrecht uit. De doelstelling was om maar liefst 900 fietsen te verzamelen, hieronder waren alle fietsen welkom. Als er toevallig geen oude fiets in de schuur staat was er ook de mogelijkheid om te doneren.

Ambitie

De ambitie dit jaar is om 100 kinderfietsen te verzamelen en op te knappen. Het opknappen van deze kinderfietsen kost maar liefst 10.000 euro en daarom zijn donateurs ook van harte welkom.  In Juni is de actie eerder ook al gehouden in het klein en dat leverde maar liefst 30 fietsen en 3000 euro op. Een groot succes en daarom dachten de organisatoren om het opnieuw te doen maar dan door heel de stad.

Gerelateerd nieuws

In Utrecht zijn twee aanhoudingen plaatsgevonden na een demonstratie tegen het coronabeleid

Lees dit bericht

Universiteit Utrecht draagt bij aan schone reizen

Lees dit bericht

In Utrecht is een motie aangenomen waardoor handhavers binnenkort een hoofddoek mogen dragen

Lees dit bericht