Huurprijzen voldoen niet aan de gemaakte afspraken in Utrecht

 12/01/2023

Volgens de gemeente voldoen bepaalde prijzen voor nieuwe studentenwoningen niet aan de afspraken die zijn vastgelegd. Via mediation probeerde de gemeente het best haalbare resultaat te behalen voor de huurders, maar vooralsnog betalen huurders van de woningen alsnog te veel in Nederland.

Huurprijzen voldoen niet aan afspraken | Kamerhuur Utrecht

Compromis

De gemeente wilde samen met de verhuurder op zoek naar een compromis en hier is dan ook een maandenlang traject overheen gegaan. Er zijn sinds april 2022 meerdere gesprekken geweest, waarbij verschillende partijen bij werden betrokken. Uit deze gesprekken is nu gekomen dat bepaalde huurprijzen begrensd zijn voor de komende tien jaar en dat er verschillende typen woningen met verschillende huurprijzen zijn.

Gemeente

De gemeente zegt hierover dat de prijzen alsnog vele malen hoger liggen dan dat ze eigenlijk wilde, maar dat er met het huidige beleid andere afspraken zijn gemaakt. Ook geeft de gemeente aan dat dit het best haalbare resultaat is op juridisch gebied. De gemeente heeft al eerder dit probleem gehad met de woningen op de Wilhelminawerf. Hier kreeg de gemeente uiteindelijk gelijk van de rechter.

Gerelateerd nieuws

Marcel van Hooijdonk ziet trend: ‘Thuisstudeerders hebben behoeften aan sociaal contact’

Lees dit bericht

Waarschuwingen van gemeente Utrecht voor coronavirus

Lees dit bericht

Skypen met eenzame doven en slechthorenden: Utrechtse studenten doen het

Lees dit bericht