Gratis HPV vaccinatie voor studenten in Utrecht

 02/03/2023

Studenten van de Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en van diverse Utrechtse Mbo-instellingen kunnen in maart gratis een HPV vaccinatie halen op de tijdelijke vaccinatielocatie van de GGD op het Utrecht Science Park.

HPV vaccinatie studenten | Kamerhuur Utrecht

HPV

Het humaan papillomavirus is een besmettelijk virus wat seksueel overdraagbaar is en waar acht op de tien mensen mee in aanraking komen. In veel van de gevallen ruimt het lichaam zelf het virus weer op, maar wanneer de cellen veel schade hebben gemaakt kan er kanker ontstaan in het lichaam. Ieder jaar krijgen namelijk bijna 1500 mensen in Nederland kanker door HPV.

Geen afspraak

Dit jaar zal er een vaccinatiecampagne plaatsvinden voor mannen en vrouwen die zijn geboren tussen 1996 en 2003. Mannen en vrouwen die zich niet of niet volledig hebben laten vaccineren krijgen op deze manier een kans om zich alsnog te laten vaccineren. Op 9, 10, 14 en 15 maart bestaat de mogelijkheid om zonder afspraak de vaccinatie te halen. Naast het Science Park Utrecht zijn er ook nog vier andere vaccinatielocaties beschikbaar in Amersfoort, Utrecht, Veenendaal en Woerden.

Gerelateerd nieuws

Sobere introductieweken voor studenten van Hogeschool Utrecht

Lees dit bericht

Studenten ROC steunen bezoekers voedselbank en geven gratis knipbeurt

Lees dit bericht

Studenten nog net zo tevreden over opleiding als voorgaande jaren

Lees dit bericht