Utrecht gaat de strijd aan tegen overgewicht in de stad op een verrassende manier

 19/11/2021

Utrechtse wethouder Eerenberg heeft zijn handtekening gezet onder de zogenaamde City Deal. In deze deal streven verschillende steden voor een gezondere en duurzame voedselomgeving voor de mens. Hierdoor pleit de wethouder van Utrecht voor een minimum aantal gezonde fastfoodzaken. Daarnaast is ook een doestelling om een balans te creëren in het aanbod van gezond en ongezond eten.

Een gezonde snack naast de vette hap

Dit balans wil de Eerenberg gaan creëren door middel van gezonde groentesnacks naast de vette hap te leggen in bijvoorbeeld een friettent. Mensen moeten niet alleen maar de ongezonde snacks zien liggen in een vitrine maar daarnaast moet er hier ook een bepaald aantal gezonde snacks liggen.

Het doel is dan ook niet om de vette hap te gaan verbieden voor bepaalde mensen om het overgewicht tegen te gaan. Utrechters mogen te allen tijde zelf weten wat ze wel en niet eten. Waar wel naar gestreefd wordt is om een breder voedselaanbod aan te bieden op plekken waar alleen ongezond eten gehaald kan worden. Dit om de keuze naar gezonder eten makkelijker te maken voor de inwoners.

Er zal ook geen maximum komen voor ongezonde eettenten zoals fastfoodketens of snackbars. Wel vertelt Eerenberg dat er eerder een minimum aan gezonde plekken moet komen waar de inwoners zijn eten kunnen halen.

Gerelateerd nieuws

Oud-Utrechtse professor laat meer dan miljoen euro na aan studenten in nood

Lees dit bericht

Mogelijk overdekte sportplekken | Marcel van Hooijdonk Utrecht

Lees dit bericht

Marcel van Hooijdonk ziet trend: ‘Thuisstudeerders hebben behoeften aan sociaal contact’

Lees dit bericht