De kansen van een starter op de Utrechtse woningmarkt

 09/03/2023

In Utrecht speelt momenteel het vraagstuk of dat zij zich meer in moeten zetten voor kansen van starters en of het voor deze mensen wel mogelijk is om een woning te kopen in Utrecht. Ondanks dat de huizenprijzen wel dalen, blijven de kansen voor een starter in Utrecht zeer klein.

De kansen van een starter in Utrecht | Kamerhuur Utrecht

Alleenstaande starter

Een alleenstaande startende woningzoeker kan gemiddeld ongeveer 2 ton lenen momenteel. Dat betekent voor deze persoon dat er landelijk maar 3 procent van alle huizen betaalbaar is. Ook loopt de inschrijftijd voor een kamer op tot drie jaar en twee maanden. Voor een alleenstaande starter zit er dus weinig anders op dan een partner te zoeken, wanneer jij in Utrecht wil blijven wonen.

Ruimte benutten

Sneller en meer bouwen blijkt de oplossing voor de woningmarkt in Utrecht. Vooral het zoeken naar ruimten om Utrecht heen lijkt vooralsnog de beste oplossing om snel extra woningen erbij te krijgen. Veel inwoners van de stad vinden ook dat er meer hoogbouw mag plaatsvinden in Utrecht. Veelal stopt de nieuwbouw na twee tot vier bouwlagen.

Gerelateerd nieuws

2000 Utrechtse leerlingen worden tijdens de koningsspelen begeleid door studenten

Lees dit bericht

Politie Amstelveen wéér in opspraak: ‘Dit is studenten pesten’

Lees dit bericht

Ontheffing voor Utrechtse studentenverenigingen

Lees dit bericht