In Utrecht zijn twee aanhoudingen plaatsgevonden na een demonstratie tegen het coronabeleid

 03/11/2021

In de Utrechtse binnenstad heeft laatst een demonstratie plaatsgevonden tegen het coronabeleid. De mensen zijn het niet eens met de coronamaatregelen en willen op deze manier dit laten merken. De demonstranten zijn twee keer langs het restaurant Waka Waka gelopen. Daarnaast zijn er ook twee aanhoudingen geweest tijdens de demonstratie.

De demonstratie verliep heel rustig en de demonstranten werden begeleid door de binnenstad door de politie. Deze had een groot deel van het centrum afgezet voor fietsers zodat de demonstranten hier geen last van zouden hebben. Tijdens de demonstratie hebben twee demonstranten de politie uitgescholden voor ‘’vieze nsb’er’’. Dit vond de politie te ver gaan vertelt de woordvoerder waarna deze twee mensen zijn gearresteerd.

Restaurant Waka Waka

Tijdens de demonstratie is er twee keer langs het restaurant Waka Waka gelopen. Hier werden bloemen neergelegd en werd er even stil gestaan over het feit dat dit restaurant zijn deuren moest sluiten. De reden hiervan was dat ze zich niet hielden aan de coronapas omdat ook zij het niet eens waren met de maatregelen. Na twee waarschuwen moesten zij sluiten van de gemeente.

Gerelateerd nieuws

Samenwonende studenten tóch geen huishouden

Lees dit bericht

Minder studentenkamers in Utrecht

Lees dit bericht

Utrecht gaat de strijd aan tegen overgewicht in de stad op een verrassende manier

Lees dit bericht