MBO, Hogeschool en Universiteit van Utrecht

In studentenstad Utrecht is er een groot aanbod aan MBO- en HBO-scholen, waardoor er voor jou nagenoeg zeker een passende opleiding is te vinden. Maar op welke locaties kun je ze vinden? Zijn ze op loopafstand of gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer?

Wie besluit om in Utrecht te gaan studeren, zit niet verlegen om keuze. Er zijn een groot aantal MBO en HBO instellingen én een universiteit.

Het MBO

Nimeto Utrecht en MBO Utrecht zijn twee van de bekendste MBO-instituten van de Domstad. Beide scholen liggen net buiten het centrum, maar zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. MBO Utrecht biedt maar liefst meer dan 50 opleidingen aan, op verschillende niveaus. Zo kun je kiezen voor een ICT-gerichte studie of juist de richting van Zorg en Welzijn uitgaan. Keuze genoeg, dus.

Nimeto Utrecht oriënteert zich wat specifieker. De school noemt zich dé MBO vakschool voor creatieve ruimtemakers. Bij Nimeto richt je je vooral op een creatieve, technische of ondernemende opleiding. Jij geeft vorm aan de wereld om ons heen.

HBO

Als HBO student heb je in Utrecht over keuze niets te klagen. Zo zijn er negen verschillende hogescholen waar jij een HBO opleiding kunt gaan volgen. Bekende scholen zijn onder andere Tio Utrecht, Fontys Hogeschool Utrecht en natuurlijk Hogeschool Utrecht.

Je vindt er vrijwel iedere studierichting, waardoor Utrecht voor jou een aantrekkelijke optie kan zijn. Je kunt je ook specialiseren, in kunst bijvoorbeeld. Dan is de Hogeschool voor Kunsten (HKU) een aanrader. Jij bedenkt het, Utrecht heeft het.

Universiteit

Meer dan 30.000 studenten herbergt de universiteit van Utrecht. Daarmee is het één van de grootste universiteiten van Nederland. Niet heel gek wanneer je je bedenkt dat er tal van bachelor opleidingen, masterprogramma’s en onderwijs voor professionals wordt aangeboden. De Uni van Utrecht, ook wel de UU, biedt breed onderwijs op het hoogste niveau.

Opleiding en instituut gekozen, wil je de reistijd zo kort mogelijk houden én optimaal genieten van het studentenleven? Dan is het tijd om een geschikte woonruimte in Utrecht te zoeken. Bekijk het huidige aanbod van Kamerverhuur Utrecht.

Vragen?

Loop je ergens tegenaan, wil je meer weten over de beschikbare woonruimten of heb je een andere vraag? Marcel van Hooijdonk helpt je met al je vragen over Kamerverhuur Utrecht.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00